Östersund Winter Sports Camp logo

Nordiska Ungdomsspelen »

AKTIVITETER FÖR HELA FAMILJEN

Östersund har massor med aktiviteter att erbjuda för alla åldrar. Nedan har vi listat ett urval av dessa men du kan hitta fler aktiviteter på Visit Östersunds hemsida »

Alla aktiviteter bokas hos respektive aktör, du hittar hur du bokar och kontaktuppgifter nedan.

UTFÖRSÅKNING PÅ FRÖSÖN - MITT I STAN

Endast 2,5 km utanför stadskärnan hittar du Gustavsbergsbacken där du erbjuds utförsåkning med två nedfarten inklusive en barnbacke. Här kan både vana åkare och nybörjare ha en rolig dag. Tar du dig med buss eller bil ytterligare 2 km till kommer du till andra sidan Gustavsbergsbacken till Ladängen och ytterligare två nedfarter.

Ta med fika eller grilla korv på den gemensamma grillplatsen och upplev en härlig dag i skidbacken med familj och vänner!

Gå in på Gustavsbergsbackens hemsida för att läsa mer om priser och öppettider. Informationen uppdateras ju närmare säsongen vi kommer.

Gustavsbergsbackens hemsida »

VINTERPARKEN OCH MEDVINDEN

Vinterparken är den naturliga mötesplatsen i Östersund under vintern. Här möts man på lunchen eller tar en friskvårdspromenad över isen, familjer åker pulka tillsammans, grillar korv och leker i Birgers lekland med både snöborg och islek, mitt-i-veckan lediga sjunker ned i solstolarna och njuter av utsikten över Storsjön och Frösön eller tar en tur på Medvinden och de plogade skridskobanorna.

Vinterparken erbjuder något för alla!

I Vinterparken finns aktiviteter med stor variation.

• Långfärdsskridskobanan Medvinden för stora som små

• Barnens favoriter: Snöborgen, isleken, hockeybana och Birgers Lekland

• Vinterplayan för soldyrkaren

• Café och grillplatser

• Vinterbad i isvak och bastu

• Sjöbutiken hyr ut skridskor till den som inte har

Varje år dyker det upp lite olika nyheter som vintergalleri eller miniantikvariat och på kvällarna lyser effektbelysning upp på isen.

För uppdaterat program om vad som händer i Vinterparken, gå in på Vinterparkens hemsida » 

Multi Challenge

Välkommen till Multi Challenge – en av Sveriges största nöjescenter. På anläggningen i centrala Östersund väntar äventyr, spännande upplevelser och roliga aktiviteter som passar för både vuxna och barn. Här finns förutom spännande aktiviteter även ett vandrarhem och restaurang Tiki Grill/Drinks med ännu fler aktiviteter.

Vid uppvisande av bokningsbekräftelse av ett inbokat idrottsläger på Winter Sports Camp erhåller ni 10% rabatt på ALLA aktiviteter i Multi Challange och Tiki. Läs mer hur ni bokar nedan.

BODA BORG. Lös olika utmaningar tillsammans. Det kan vara att lösa gåtor, vara pricksäker, hålla balansen, klättra, krypa, vara snabb, ha bollsinne, vara uthållig, träna din styrka och framförallt tänka i nya banor.

LASERHALL. Utmana familjen, kompisarna, föreningen eller företaget på en actionfylld kamp i en spännande miljö med byggnader, gångar, torn och olika hinder.

GOKART. Upplev farten i en Gokart i vår inomhushall, en spännande aktivitet som ger en riktigt adrenalinkick med en topphastighet på 70 km/h.

LEKLAND. Här har de minsta barnen en alldeles egen favoritplats – Mini Multi. Här finns bland annat bollhav, rutschkanor, trampoliner, tunnlar och mycket mer. För de allra minsta, barn upp till 3 år, finns en egen mindre avdelning i leklandet. Rekommenderad ålder upp till 8 år.

Boka hos Multi Challenge
Tjalmargatan 1, 831 45 Östersund
Tel. 063-14 05 40

E-post »

Hemsida »

Hos oss på Tiki Grill/Drinks äter ni i en skön och avslappnad miljö med en meny med influenser från Hawaii. Utmana familj och vänner i olika aktiviteter, här har vi bowling, shuffleboard, dart, biljard och UV-golf! Detta och mycket mer, under samma tak och vägg i vägg med Multi Challenge.

Boka hos Tiki Grill / Drinks
Tjalmargatan 1, 831 45 Östersund
Tel. 063-14 05 40

E-post »

Hemsida »

ÖSTERSUNDS PADELCENTRUM

– det lokala Padel alternativet

Vi har 3 dubbelbanor, 2 singelbanor och 1 golfsimulator. Hos oss finns det möjlighet att hyra racket, köpa bollar/låna bollar, dryck- och snacksautomat samt dusch och toaletter.

Vill ni spela in era padel-matcher går det att göra på alla våra 5 banor via PadelGo TV helt kostnadsfritt.

Pris: INFO KOMMER

Kontakt:
Vi finns nästan alltid på plats i hallen för att hjälpa er vid behov eller om något problem uppstår. Vill ni vara helt säker på att personal finns på plats ring gärna!

Östersunds Padelcentrum
Hagvägen 35, Östersund
Tel. 070-274 50 29

E-post » 

Hemsida »

ÖSTERSUNDS KLÄTTERCENTER

Under hela vecka 8 erbjuder Östersund Klättercenter alla deltagare och medföljande personer på Winter Sports Camp och Nordiska Ungdomsspelen möjligheten att låna utrustning gratis när ni kommer och testar på klättring (ord pris 60:- skor, 50:- sele).

Det är drop-in under våra öppettider och ni klättrar på egen hand. Om man aldrig testat klättring förut får ni självklart en genomgång av personalen hur det går till och vad man ska tänka på.

Pris Junior 5-17 år:
inkl utrustning – 95 kr

Pris vuxen:
inkl utrustning – 145 kr

Ange att du kommer från Winter Sports Camp eller Nordiska Ungdomsspelen för att ta del av erbjudandet (gratis utlåning av utrustning)

Östersund Klättercenter
Minnesgärdsgränd 4F
Tel. 073-938 85 50

E-post »

Hemsida »

FRISKIS & SVETTIS

För dig som vill komplettera ditt vintersportande med ett pass i gymmet, yoga eller annan skön inomhusträning, erbjuder Friskis en Nyfikenvecka.
Du får tillgång till all Friskis träning under en vecka under bemannade tider i moderna och fräscha lokaler för bara 100kr. Friskis välutrustade gym finns både på Stadsdel Norr och på Frösö Strand. Hela familjen är välkommen! Läs mer om åldersgränser nedan.

Nyfikenkortet

Nyfikenkortet kan tecknas av dig som inte har haft träningskort eller Nyfikenkort hos oss i Östersund sedan ett år tillbaka.

Kortet tecknas på plats i någon av våra receptioner.

Ordinarie åldersgränser gäller.

Om Nyfikenkortet »
Öppettider »
Åldersgränser »

 

STORSJÖBADET

Äventyrsbad, motionsbassäng och relaxavdelning
Storsjöbadet är ett dukat bord för dig som vill bada. Hos oss blir besöket precis vad du gör det till. Du kan vara på lekhumör med familj och vänner, eller bara vara för dig själv en stund. Ta med mat eller ät hos oss – du bestämmer.

Äventyrsbadet (för alla åldrar)
Det finns ingen åldersgräns för skoj. Vi tror att alla vill leka. Därför har vi sett till att det finns utmaningar för både stora och små i vårt upplevelsebad. Tävla i vattenrutschkanorna, kläng dig fast i klätterväggen, upptäck mustaschpoolen, hoppa från trampolinen, flyt med i den strömmande kanalen, simma i grottor och under vattenfall.
Barn under 12 år får inte vistas i anläggningen eller bada utan ansvarig simkunnig målsman.

Relaxavdelningen (18 års gräns)
Ljuvliga dofter och välbefinnande, unna dig en stillsam stund i våra temabastur och bubbla under bar himmel.
Alla bastur har olika temperatur, luftfuktighet, doft, belysning och inredning. För att du ska kunna njuta mer av ditt bastubesök så har vi infört Aufguss.

Läs mer på vår hemsida: www.storsjobadet.se

Priser
Barn 3 – 17 år 60:-
Vuxen 120:-
Vuxen+relax (18 år) 190:-
Familj 1+1 150:-
Familj 2+1 260:-

Ingen föranmälan krävs.

Storsjöbadet
Krondikesvägen 95 A, Östersund
Tel. 063-14 31 79

E-post »

Hemsida »