Östersund Winter Sports Camp logo

Nordiska Ungdomsspelen »

SKIDSKYTTE

Idrottsläger för barn och ungdomar

Söndag 18 – torsdag 22 februari 2024 på Östersunds Skidstadion

Med reservation för eventuella ändringar i programmet

idrottsläger skidskytte Östersund Winter Sports Camp

Lägret pågår i fem dagar och träningspassen kommer att utgå från Östersunds VM-arena, Östersund Skidstadion, som även används av landslagen i skidskytte och längdskidor.

Vi kommer att gå igenom olika tekniker på skidor, klassisk och skate samt skytteträning. Det kommer även att ligga inomhuspass och andra aktiviteter utöver träningspassen på skidstadion.

Vårt gäng tränare har själva varit aktiva på hög internationell nivå så vi vågar lova en hög kvalitet på träningen med mycket ny inspiration för ditt framtida idrottande.

träningsupplägg

Förmiddagspass: 09.30-11.30
Lunch: 12.00-13.00
Avslappningsgymnastik: 13.15-14.15
Eftermiddagspass: 15.00-17.00

AVSLAPPNINGSGYMNASTIK

Mellan passen har vi lagt in tid för återhämtning för att kroppen ska få ladda om. Den består av lätt gymnastik och stretching för återhämtning samt instruktioner och inspiration för ett hållbart idrottande under ledning av Helena Ekholm.

Med reservation för eventuella förändringar.

GRUPPINDELNING

Träningen sker i huvudsak i två grupper utifrån ålder och tidigare erfarenheter, 9-12 år och 13-16 år. Några av passen kommer att genomföras gemensamt med gruppen som har Skidskytteläger.

Vi förbehåller oss rätten att fördela deltagarna i grupper utifrån nivå samt att vid ett stort antal anmälda göra urval genom ”först till kvarn”.

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR DELTAGANDE

En förutsättning för att kunna vara med på idrottslägret är att du har en grund inom längdskidåkning och tidigare skjutvana. Alla deltagare på lägret ska ha förmågan att klara av att utrusta sig själva utifrån dagens träningspass, kunna passa träningstider och ta ansvar för sig själva. Om deltagaren inte själv kan ta detta ansvar behöver vårdnadshavare finnas på plats.

kostnad: 5.600:-

I priset ingår 10 träningspass, 4 pass avslappningsgymnastik och lunch sön-tors.

NORDISKA UNGDOMSSPELEN (NUS)

De som vill avsluta med deltagande i Nordiska Ungdomsspelen (fredag-söndag) bör anmäla sig i god tid. NUS hemsida öppnar för bokning 15 november.

ARENAN

Östersunds skidstadion är ett officiellt vasaloppscenter och nationalarena för skidskytte. Skidspåren i som utgår ifrån Östersunds skidstadion håller hög internationell klass och passar både dig som elitåkare och motionär.

Vintertid finns mer än 80 km skidspår med påstigning framför allt från Östersunds skidstadion, men också från Spikbodarna, Odensala och Torvalla.

TRÄNARE

Porträtt Viktor Thorn

Viktor Thorn

Torstein Stenersen

Helena Ekholm

Helena Ekholm

Viktor Thorn har tävlat i längdskidor i landslaget. Han har kört OS och VM för Sverige med bästa placeringen 12:e plats i VM och 8:e plats på världscup.

Torstein Stenersen har tävlat i skidskytte i landslaget i flera år och har åkt skidor sedan han började gå. Han har kört flera VM och som bästa placering vunnit en världscup i stafett.

Viktor Thorn och Torstein Stenersen är ansvariga tränare för skidskytte och längdskidåkning.

Helena Ekholm har en lång skidskyttekarriär bakom sig där hon belönats med flera VM medaljer och en vinst i den totala världscupen 08/09. Efter avslutad elitkarriär fortsatte hon jobba med träning och hälsa och även som expertkommentator i skidskytte.

Utrustning och kläder

Deltagarna behöver ta med sig och ansvara för sin egen utrustning för följande aktiviteter:

  • Klassisk stil
  • Skate
  • Skytteträning (gevär + ammunition, uppskattat 500 skott/pers)
  • Styrketräning inomhus (inneskor behövs)
  • Avslappningsgymnastik inomhus
  • Kläder efter väder

Du utgår från träningsprogrammet dag för dag och tar med kläder, ombyte och rätt utrustning efter aktivitet. Duschar och omklädningsrum finns att tillgå på skidstadion. Vi förväntar oss ett vinterlandskap under denna period så se till att ha varmare kläder att tillgå.

Vapenhantering – Vid oklarheter kring vapenhantering eller om du inte har ett eget gevär, kontakta Torstein Stenersen på torstein@stevent.se

Försäkring

Deltagare som är medlem i idrottsförening är försäkrade genom RF Bas » 

Deltagare som inte är medlem i idrottsförening bör kolla upp sitt försäkringsskydd genom hemförsäkring eller liknande. Kolla upp det innan ni kommer till oss.

Mat

Lunch ingår i priset sön-tors på restaurang inom arenaområdet. Alternativ erbjuds för de som behöver laktosfritt, glutenfritt, vegetariskt, veganskt och utan fläskkött. Föranmälan av alternativ kost görs i samband med anmälan.

Boende

Boende bokas på egen hand av deltagagande grupp/familj. Två alternativ rekommenderas, du hittar dem här:
Se boende »
Fler boendealternativ hittar du hos Visit Östersund »

Kontakt

Vid eventuella frågor om träningsupplägget, kontakta ansvariga tränare:
Viktor Thorn viktor@stevent.se
Torstein Stenersen torstein@stevent.se

Övriga frågor ställs till info@wintersportscamp.se

 

I samarbete med: